Alternativní formy investování do zlata - Kottová, Marie; Kozáková, Petra; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Posouzení investiční příležitosti je oblastí, kterou se zabývají nejen individuální investoři, ale také portfolio manažeři či podnikoví finanční ředitelé. Nalezení vhodných kritérií vedoucích k investičním cílům a jejich správné vyhodnocení má vliv na plánování, přizpůsobování investičních strategií, optimální alokaci volného kapitálu a dosahování efektivity. Diplomová práce je věnována právě tématu posuzování investiční příležitosti s přihlédnutím k prostředí České republiky, a to konkrétně ve vztahu ke zlatu – specifickému aktivu. Na základě identifikovaných cílů investorů jsou komparovány vybrané investiční formy zlata (fyzické zlato, zlaté ETF a podílový fond zaměřený na zlato) z hlediska schopnosti diverzifikace rizika, likvidity, výnosnosti, nákladovosti a ochrany proti inflaci.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses