Právo na život a eutanázie z pohledu občana ČR - Houdková, Michaela; Hanousek, Vladimír; Lejčková, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá nejen jedním ze základních lidských práv, právem na život, ale také eutanázií, která je ve společnosti často diskutovaným tématem. Cílem práce je analyzovat vnímání práva na život a problematiku eutanázie občany v České republice. V teoretické části jsou vysvětleny užité pojmy a řešená problematika je zasazena do kontextu. Pro získání dat, na jejichž základě jsou zodpovězeny stanovené výzkumné otázky, je využito metody dotazníkového šetření. Tímto způsobem získaná data jsou následně analyzována pomocí chí-kvadrát testu nezávislosti. Z výsledků jsou vyvozeny závěry a ty jsou poté diskutovány.
Vedoucí práce: Vladimír Hanousek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses