Možnosti využití KoPÚ v oblasti prevence dopadů klimatických změn - Janečková, Kristýna (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na dlouhodobé otázky týkající se komplexních pozemkových úprav v katastrálním území Slavošov. Řešení problematiky je reakcí na preventivní dopady klimatických změn. V rámci snahy o zlepšení managementu krajiny je realizován modelový projekt, jehož záměrem je zajištění nápravy prostřednictvím komplexních pozemkových úprav. Za tímto účelem byla v krajině navržena opatření jakožto podklad pro zahájení procesu komplexních pozemkových úprav a zjištění postojů vybraných orgánů, společně se získáním spojenců na mou stranu v řadách místní komunity, vlastníků pozemků či s orgány státní moci. V zájmu procesu revitalizace krajiny byla navržena struktura, která by umožnila udržitelný krajinný management. Aplikační část vyhodnocuje a prezentuje data získaná z provedených šetření.