Optimalizace procesu v bankovní instituci - Valkovskaya, Ekaterina; Přibyl, Vladimír; Váchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem diplomové práce je nejen provést optimalizaci vybraného podnikového procesu, ale také identifikovat vhodné prostředky a nástroje pro dosažení této optimalizace. V diplomové práci je bankovní instituce, o které se hovoří, označena fiktivním názvem XYZ, aby byla zachována její anonymita. V aplikační části diplomové práce je provedena detailní analýza konkrétního podnikového procesu, který se zabývá zpracováním částí reportu "Povinně zveřejňované informace". Následně současný stav procesu je mode-lován pomocí notace BPMN a softwarového nástroje MS Visio. Na základě procesní ana-lýzy a po definování úzkých míst, je modelován proces s řešením, které zahrnovalo optimalizaci a automatizaci. Poté následuje fáze implementace, kde nově navržený proces, vycházející z navržených změn a optimalizací, je přenesen do praxe. Tato im-plementace je prováděna pomocí následujících nástrojů jako SQL, Power Query a VBA. Poté následuje fáze validace a verifikace, kde je ověřena správnost a efektivnost im-plementovaných změn. Závěrečná kapitola hodnotí přínosy provedené optimalizace a analyzuje její dopad.
Vedoucí práce: Vladimír Přibyl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses