Využití strategické analýzy pro zlepšení konkurenčního postavení subjektů cestovního ruchu - Štěpánová, Tereza; Luštický, Martin, 1982-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Diplomová práce se zabývá využitím strategické analýzy pro zlepšení konkurenčního postavení subjektů působících v kulturně-poznávacím odvětví cestovního ruchu. Cílem práce je zhodnocení postupů a metod strategické analýzy, a navržení doporučení, která povedou ke zvýšení konkurenceschopnosti subjektu ve vybraném odvětví. Pro dosažení cíle byl sestaven metodický aparát, jež pracuje s metodami a nástroji strategické analýzy, a představuje systém výběru té nejvhodnější pro zkoumaný subjekt. Výsledkem analýzy je SWOT matice obsahující nejvýznamnější faktory, které ovlivňují konkurenceschopnost zkoumaného subjektu. Z ní dále vychází konkrétní doporučení pro zlepšení konkurenčního postavení zkoumaného subjektu.
Vedoucí práce: Martin Luštický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses