Kalkulační postupy při tvorbě ceny - Kadlec, Jiří; Stejskalová, Irena, 1957-; Kozáková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem této bakalářské práce je dokumentovat význam správného plánování a vy-hodnocení přímých nákladů, režií a dalších položek jako součástí ceny. Současně se zaměřuji na analýzu rozdílů plánovaných a skutečných nákladů. Ke splnění cíle práce je využita metoda pozorování, komparace a výzkum pomocí řízených rozhovorů. Tento výzkum komparoval kalkulační proces ve dvou oborově rozdílných společnostech. Výzkum prokázal, že je, i přes často rozdílné přístupy ke kalkulacím, pro oba podnikatelské subjekty správné plánování a vyhodnocování přímých i nepřímých nákladů, a i dalších položek v kalkulaci, jedním z nejvýznamnějších nástrojů pro řízení projektů nebo zakázek. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí – teoretické a praktické.
Vedoucí práce: Irena Stejskalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses