Strategie a ekonomika rozvoje infrastruktury nabíjecích stanic pro elektromobily - Šuchmanová, Michaela (2023)
Tato diplomová práce se zabývá vypracováním podrobného plánu elektrifikace vozového parku v zadavatelské společnosti. Teoretická část je soustředěna na všeobecné osvětlení tématu elektromobility, od technického popisu nabíjecí infrastruktury a elektromobilů až po přehled situace elektromobility v České republice a v Evropě. Mimo to je zde popsána i situace nabíjecí infrastruktury v těchto oblastech, a to pomocí rešerše literatury, zahraničních i českých odborných článku a dalších podkladů a materiálů. Praktická část je soustředěna na samotné zhotovení projektového plánu po jednotlivých letech realizace a vyhodnocení tohoto projektu. Cílem je vyhodnocení hypotézy, která je zadána na začátku praktické části, a zároveň cíle snížení emisí vozového parku, který byl zadavateli vytyčen jeho mateřskou společností.