Analýza spokojenosti pacientů trpících věkem podmíněnou makulární degenerací vybrané oční kliniky - Romanová, Magdaléna (2024)
Bakalářská práce zjišťuje spokojenost pacientů s věkem podmíněnou makulární degenerací vybrané oční kliniky z pohledu poskytovaných služeb v rámci jejich anti-VEGF léčby. K provedení monitoringu byl vytvořený dotazník spokojenosti, který byl inspirovaný ambulantními dimenzemi projektu Kvalita očima pacientů a faktory ovlivňující spokojenost oftalmologických pacientů. Dotazník byl distribuován pacientům při pravidelných návštěvách v den léčby. Analýza byla provedena pomocí deskriptivní statistiky, kontingenčních tabulek a statistické-ho testu. Z výsledných dat bylo zjištěno, že pacienti jsou velmi spokojení s poskytovanými službami, především oceňují přístup zdravotních sester. Z dimenzí byla nejvíce oceněna citová opora a následná péče. Naopak menší nedostatky shledali s průběžnou informovaností a s časem stráveným na klinice. Vysoká spokojenost pacientů, odráží dobrou kvalitu poskytovaných služeb oční kliniky.