Vliv vnějších faktorů na podnikání v automobilovém průmyslu v České republice : PEST analýza - Šimon, Martin; Nečadová, Marta; Laboutková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá komplexní analýzou vnějších faktorů ovlivňujících podnikání v automobilovém průmyslu v České republice prostřednictvím PEST analýzy. Hlavním cílem této práce je poskytnout zhodnocení postavení automobilového průmyslu v České republice prostřednictvím analýzy PEST faktorů a analýzy Risk/Reward Indexu společnosti Fitch Solution. Vedle toho se podrobněji zaměřuje na identifikaci externích faktorů, které ovlivňují prostředí podnikání v automobilovém průmyslu v České republice. Dalším aspektem je hodnocení jevů, které mohou představovat vnější hrozby v budoucnosti, a nakonec formulace autorského názoru, který zahrnuje zhodnocení příležitostí a hrozeb, jimž čelí automobilový průmysl v České republice. Teoretická část práce nejprve definuje klíčové pojmy strategické analýzy podniku, přičemž zvláštní důraz je kladen na PEST analýzu a metodologii Risk/Reward Indexu. Tyto teoretické koncepty jsou následně aplikovány v praktické části diplomové práce. Dále jsou v teoretické části poskytnuty informace o českém automobilovém průmyslu, včetně jeho definice, historie a současného postavení. V praktické části diplomové práce je na základě poznatků z teoretické části provedena PEST analýza a zhodnocení výsledků Risk/Reward Indexu pro automobilový průmysl v České republice. Tato část práce poskytuje ucelený pohled na klíčové vnější faktory ovlivňující prostředí podnikání v daném odvětví a přispívá k hlubšímu porozumění aktuálním výzvám a příležitostem, kterým český automobilový průmysl čelí.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses