Vývoj sdílené osobní přepravy v Evropě - Poláková, Markéta; Mervart, Michal, 1977-; Kušnír, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato práce se zabývá vývojem sdílené osobní přepravy v Evropě. Cílem této práce je pomocí analýzy provést komparaci sdílené mobility v evropských zemí, s důrazem na ride hailingové a car sharingové služby. Teoretická část definuje oblast sdílené ekonomiky, sdílené mobility, představuje jednotlivé modely a popisuje jednotlivé hnací síly. Zabývá se také přednostmi a negativy sdílené mobility. Praktická část obsahuje detailní deskripci geneze sdílené osobní přepravy v Evropě a dále samotnou komparaci. V rámci komparace je srovnáváno 10 evropských zemí se zaměřením na Českou republiku.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses