Segmentace B2C trhu telekomunikací na úrovni domácností - Barinov, Anton (2023)
Cílem dané práce je segmentace českého trhu telekomunikací na úrovni domácnosti s ohledem na specifiku marketingu služeb a daného odvětví. Segmentační proměnné jsou vybrané podle faktorů a konceptů, popsaných v teoretické části práce. Prvním krokem praktické časti práce je analýza českého telekomunikačního trhu. Po analýze trhu následuje volba a rekódování segmentačních proměnných. Následně byla aplikována shluková analýza. Posledním krokem je rozvoj profilu jednotlivých segmentů. Výsledkem práce je segmentové portfolio zákazníků vybrané telekomunikační společnosti, které poskytuje detailní pohled na různorodé charakteristiky českého obyvatelstva.