Segmentace B2C trhu telekomunikací na úrovni domácností - Barinov, Anton; Koudelka, Jan; Lodr, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem dané práce je segmentace českého trhu telekomunikací na úrovni domácnosti s ohledem na specifiku marketingu služeb a daného odvětví. Segmentační proměnné jsou vybrané podle faktorů a konceptů, popsaných v teoretické části práce. Prvním krokem praktické časti práce je analýza českého telekomunikačního trhu. Po analýze trhu následuje volba a rekódování segmentačních proměnných. Následně byla aplikována shluková analýza. Posledním krokem je rozvoj profilu jednotlivých segmentů. Výsledkem práce je segmentové portfolio zákazníků vybrané telekomunikační společnosti, které poskytuje detailní pohled na různorodé charakteristiky českého obyvatelstva.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses