Analýza CSR aktivit vybrané společnosti - Nevřivová, Veronika (2023)
Diplomová práce "Analýza CSR aktivit vybrané společnosti" je zaměřena na komplexní hodnocení a analýzu aktivit firemní sociální odpovědnosti (CSR) ve společnosti Škoda Auto. Práce zkoumá, jak společnost implementuje CSR do svých obchodních a marketingových strategií, a jak se to projevuje v jejím vnímání veřejností a zákazníky. Detailně se věnuje analýze dopadu CSR aktivit na image firmy, vztah mezi CSR a nákupním chováním spotřebitelů, a rovněž zkoumá vliv těchto aktivit na udržitelnost a environmentální politiku společnosti. V práci jsou analyzovány největší konkurenti společnosti Škoda Auto na českém trhu. Při výzkumu byla využita primární i sekundární data, například kvantitativní data z průzkumu MML-TGI nebo dotazník. Byly stanoveny hypotézy, které byly následně statisticky vyhodnoceny. Na základě získaných výsledků práce nabízí doporučení pro efektivnější CSR komunikaci a strategie pro zvýšení povědomí o CSR aktivitách společnosti, s cílem posílit její pozici na trhu a zlepšit vztahy se zákazníky.