Vnímání značek fastfoodových řetězců mladou generací - Karlík, Adam; Tahal, Radek, 1970-; Albrechtová, Věra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá vnímáním značek fastfoodových řetězců mladou generací. Cílem práce je zjistit, jak jsou vnímány značky McDonald’s, KFC a Burger King generací Z ve věku od 11 do 26 let. Předmětem zkoumání jsou postoje respondentů, asociace se značkami a zjištění důvodů, proč konzumují nebo nekonzumují jídlo z fastfoodových řetězců. Teoretická část se zaměřuje na značku, loajalitu zákazníků a spotřební chování mladých lidí. V metodologické části jsou definovány dvě výzkumné otázky a popsány použité metody a data. Praktická část poskytuje základní přehled o značkách McDonald’s, KFC a Burger King, interpretuje výsledky a formuluje doporučení. Primárním doporučením je zlepšit vnímání značky Burger King pomocí marketingové komunikace, protože je značka brána, jako poslední možnost při výběru z těchto tří značek a samotná značka je vnímána jako nudná a nezajímavá.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses