Vliv výkonnosti fotbalového týmu AC Sparta Praha a.s. na spotřební chování cílových zákazníků - Tumpach, Sebastian (2023)
Cílem této bakalářské práce je na základě primárního výzkumu, zdali má výkonnost sportovců vybraného fotbalového klubu, AC Sparta Praha, vliv na spotřební chování cílových zákazníků, podrobněji pak, v jakých konkrétně okruzích. Zdali se jedná o všechny, pouze část z nich, nebo dokonce žádné. Testována pomocí regresní analýzy bude průměrná návštěvnost na domácích zápasech, průměrná útrata fanouška za jednu sezónu v klubovém obchodě, celková tržba klubu během jedné sezóny a také počet držitelů permanentek v každé sezóně. Pro sběr dat sloužící pro výpočty byl použit kvantitativní výzkum, konkrétně metoda CAWI. Dotazník byl distribuován online, za pomoci sociálních sítí. Výsledky ukazují, že většina porovnávaných hodnot není závislých na výkonnosti klubu a jeho úspěchů, většina fanoušků má vztah ke klubu založený na emocích.