Raspberry Pi jako integrační platforma pro chytrou domácnost - Herles, Dominik; Kovářová, Marie; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na představení a praktické využití minipočítače Raspberry Pi jako integrační platformy pro chytrou domácnost s cílem sjednocení aktérů různých výrobců a protokolů. Teoretická část se věnuje popisu mini počítače Raspberry Pi, pojmu chytrá domácnost a také možnostem integrace chytré domácnosti. Praktická část představuje řešení, jak takovou integraci provést pomocí vybraných nástrojů. Na závěr jsou taktéž vyčísleny náklady a energetická náročnost pro realizaci a provoz chytré domácnosti popsané v praktické části. Výstupem praktické části práce je plně funkční chytrá domácnost, kterou lze ovládat přes autorem vytvořené webové rozhraní.
Vedoucí práce: Marie Kovářová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses