Analýza marketingové komunikace Hodného psa - Chomová, Barbora; Truhlář, Filip; Červínová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce se věnuje analýze marketingové komunikace výcvikového centra Hodný pes. Cílem práce je na základě provedené analýzy a vlastního výzkumu předložit návrhy ke zlepšení komunikace. Práce sestává z teoretické a praktické části. V teoretické části je využito literárních a dalších zdrojů k představení nejzásadnějších poznatků z oblasti marketingu, marketingové komunikace a marketingového výzkumu. V praktické části je představen Hodný pes a provedena situační analýza. Z té byly zjištěny nedostatky v SEO, kdy webové stránky téměř nelze nalézt ve vyhledávání; i v současném využívání e-mailingu. Pomocí hloubkových rozhovorů s klienty bylo zjištěno, že offline prezentace a povědomí o centru není ideální, také webová prezentace a struktura newsletterů nabízí prostor ke zlepšení. Posledním krokem byl dotazníkový průzkum, ve kterém byly zjištěny faktory, které ovlivňují výběr trenérů; vztah k obsahu se psí tématikou na sociálních sítích a také chování ve vztahu k veterinárním ordinacím a psím salonům. Zjištěné poznatky jsou zpracovány do seznamu návrhu na doporučení. Je navrženo především zlepšit strukturu newsletteru, aby byl přehlednější, umožnit odhlášení z odběru a zároveň umožnit přihlášení k odběru i potenciálním klientům; na sociálních sítích se zaměřit na více fotografií, reelsů a vzdělávacího obsahu. V oblasti webových stránek a SEO je mimo jiné navrženo změnit strukturu stránek a zvolit si pro každou stránku relevantní klíčová slova, také seřadit nadpisy a vytvořit vhodné meta popisky. Další návrhy se týkají celkového způsobu online prezentace, která aktuálně není zcela v souladu se zážitkem z osobního setkání se značkou Hodný pes. Návrhy na doporučení se dotýkají také offline komunikace, kde je navrženo viditelněji označit místo, kde se společn
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses