Aplikace ratingu pomocí gradientu logaritmu věrohodnosti - Hůrka, Jakub (2024)
V této bakalářské práci se chci zaměřit na jeden z aspektů sportovní analýzy, a to na ratingy. Cílem této práce bude vytvořit a aplikovat rating na základě gradientu logaritmu věrohodnosti. V teoretické části se zaměřím na popis a tvorbu jednotlivých ratingů, speciálně na zmiňovaný gradient, a jejich potenciální vytvořitelné modifikace. Praktickou částí této práce pak bude aplikace vytvořeného ratingu na kluby nejvyšší české fotbalové soutěže, a to do konce základní části sezony 2022/23. Výsledkem práce pak bude dlouhodobý žebříček týmů podle jejich výkonů z uplynulých let.