Duševní zdraví zaměstnance na pracovišti - Landová, Eliška (2024)
Tato bakalářská práce se věnuje podpoře duševního zdraví na pracovišti a vlivu pracoviště na zaměstnance. Práce reaguje na nedostačenou podporu duševního zdraví organizacemi. Cílem práce je zjištění situace podpory duševního zdraví a celkového blaha zaměstnanců v kancelářích. Výstupem práce jsou mimo jiné také doporučení pro personalisty a organizace ohledně aplikace programů podpory a komunikace, doporučuje interiérová opatření v kancelářích za účelem zlepšení blaha zaměstnanců. Pro získání těchto doporučení byl proveden kvalitativní výzkum ve spolupráci s respondenty z řad personálních pracovníků malých, středních a velkých českých firem. Výsledky zkoumání byly porovnány s mezinárodními studiemi lidských zdrojů.