Nástroje zdanění užívaní produktu e-cigarety a možné dopady na výrobce - Dildina, Polina; Koľveková, Gabriela; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Hlavním cílem bakalářské práce je ukázat, jaký vliv na chování výrobců mohou mít různé přístupy ke zdanění elektronických cigaret na příkladu vybraných států, pokud přístupy jsou založeny na vnímání zdravotních účinků a škodlivých následků užívání této produkce. Pro dosažení stanoveného cíle byla provedena analýza sekundárních dat – databází, odborné literatury a oficiálních stránek analyzovaných států. Údaje z teoretické části byly následně implementovány do metody vícekriteriálního rozhodování. Na základě výsledků provedené analýzy byly popsány potenciální dopady na chování výrobců na trhu elektronických cigaret. Chování výrobců závisí na kombinaci faktorů, včetně daňové regulace, která se výrazně liší pro jednotlivé státy. Z toho vyplývá, že význam daného faktoru musí být zhodnocen z komplexního pohledu.
Vedoucí práce: Gabriela Koľveková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses