Integrace směrnice EU o ženách v představenstvu do fungování firmy XY - Štěpánková, Anna; Králová, Tereza, 1978-; Lukeš Rybanská, Ivana, 1991-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem práce je posouzení současného zastoupení žen v organizaci XY v návaznosti na nově zavedené kvóty Evropským parlamentem a navržení doporučení pro dosažení cílové kvóty. Pomocí sekundárních dat byla provedena analýza současného stavu organizace a následně pomocí polostrukturovaných rozhovorů byla doplněna žitá zkušenost zaměstnanců. Po IPA analýze byla navržena doporučení pro organizaci, která by měla podpořit dosažení nové kvóty. V současné době organizace na některých úrovních kvóty nenaplňuje. Mezi některá doporučení na základě analýzy lze zahrnout flexibilnější rozpočet na školení, zefektivnění mentoringového programu, zveřejňování veškerých otevřených pozic nebo nabídnutí podpůrných programů např. pro zaměstnance nezastávající vedoucí pozice.
Vedoucí práce: Tereza Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses