Segmentace trhu tavených sýrů v České republice - Vyskočilová, Klára (2023)
Daná diplomová práce se zabývá segmentací trhu tavených sýrů v České republice. Práce je rozdělena do tří částí, v první teoretické části je objasněna problematika segmentace trhu a spotřebního chování, další část vysvětluje principy primárního a sekundárního výzkumu, které jsou aplikovány v poslední praktické části. Praktické šetření je prováděno na základě dat MML-TGI od agentury Median v porovnání k vlastnímu výzkumu autora na základě dotazníkového šetření. Cílem práce je odkrytí segmentů spotřebitelů na trhu tavených sýrů a porozumění jejich spotřebního chování. Výzkum je prováděn v České republice pro další rozvoj dané FMCG značky. V závěru práce se nachází doporučení marketingové strategie pro daný trh a danou značku.