Analýza vedoucích pracovníků v oblasti leadershipu ve vybrané společnosti - Zajíčková, Lucie; Jarošová, Eva, 1955-; Škuba, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se věnuje aplikované praxi tým lídrů ve vybrané společnosti a jejich vnímaným rozvojovým potřebám v oblasti leadershipu v kontextu aktuálních poznatků o leadershipu. Hlavním cílem práce bylo zmapovat vnímání leadershipu ve vybrané společnosti a najít případné mezery na základě porovnání potřeb v rozvoji lídrů a nabídky společnosti. Navazujícími dílčími cíli bylo zjištění preferencí a potřeb lídrů v oblasti jejich rozvoje, zjištění současného systému rozvoje lídrů vybrané společnosti spolu s analýzou jeho předností a nedostatků a v případě objevení mezer a nedostatků navržení opatření či doporučení pro lídry a jejich rozvoj. Cílů práce bylo dosaženo za využití metod kvalitativního výzkumu. Tento výzkum spočíval v analýze podnikové dokumentace a v hloubkových (polostrukturovaných) rozhovorech s vedoucími pracovníky a hlavní představitelkou HR oddělení. Z výzkumu vyplynulo, že tým lídři vnímají svou roli tým lídra i leadership jako takový jak z lidské, tak z úkolové stránky. Nejvýznamnějším zjištěným nedostatkem v aplikované praxi společnosti je chybějící formální příprava na pozici tým lídra včetně definování jeho role a očekávání. Práce poskytuje vybrané společnosti doporučení týkající se podoby této formální přípravy, zavedení mentoringu, zavedení prostoru pro vzdělávání tým lídrů a využití nových rozvojových metod.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses