Návrh marketingové strategie společnosti XY při expanzi na zahraniční trh - Višňa, Matěj (2023)
Léčba neplodnosti je v mnoha zemích značně omezená. Proto na českém liberálním trhu panuje silná konkurence. Cílem práce je navrhnout marketingovou strategii pro kliniku reprodukční medicíny při expanzi na nizozemský trh. Práce obsahuje rozsáhlou analýzu nizozemského trhu neplodnosti k pochopení jeho fungování a panujících omezení. Na ní navazuje primární kvalitativní výzkum s cílem porozumět motivacím pacientů, jejich potřebám a bariérám vyhledání léčby v zahraničí. Práce odhaluje příležitosti na nizozemském trhu zejména v segmentu pacientů nespokojených s léčbou a pacientů, jejichž léčba není v Holandsku dostupná. Závěrem je navržena vhodná marketingová strategie pro vstup na nizozemský trh a jsou uvedena konkrétní doporučení.