Návrh marketingové strategie společnosti XY při expanzi na zahraniční trh - Višňa, Matěj; Dvořáková, Michaela; Vorlová, Růžena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Léčba neplodnosti je v mnoha zemích značně omezená. Proto na českém liberálním trhu panuje silná konkurence. Cílem práce je navrhnout marketingovou strategii pro kliniku reprodukční medicíny při expanzi na nizozemský trh. Práce obsahuje rozsáhlou analýzu nizozemského trhu neplodnosti k pochopení jeho fungování a panujících omezení. Na ní navazuje primární kvalitativní výzkum s cílem porozumět motivacím pacientů, jejich potřebám a bariérám vyhledání léčby v zahraničí. Práce odhaluje příležitosti na nizozemském trhu zejména v segmentu pacientů nespokojených s léčbou a pacientů, jejichž léčba není v Holandsku dostupná. Závěrem je navržena vhodná marketingová strategie pro vstup na nizozemský trh a jsou uvedena konkrétní doporučení.
Vedoucí práce: Michaela Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses