Interpretace kulturního dědictví na hradech a zámcích ve Středočeském kraji - Slavíčková, Denisa (2023)
Bakalářská práce se věnuje otázce interpretace kulturního dědictví na hradech a zámcích ve Středočeském kraji. Cílem práce je zmapovat nabídku, možnosti a přístupy objektů ve vztahu k interpretaci, a zároveň zjistit potřeby a preference návštěvníků. První část práce se opírá o teorii z oblasti kulturního dědictví, interpretace, managementu památkových objektů a ekonomiky kultury. Samostatná kapitola je věnována návštěvníkovi. Druhá část práce sestává z vlastního smíšeného výzkumu. V závěru jsou zodpovězeny výzkumné otázky. Výsledkem práce jsou čtyři doporučení pro hrady a zámky.