Interpretace kulturního dědictví na hradech a zámcích ve Středočeském kraji - Slavíčková, Denisa; Novák, Zdeněk, 1958-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Bakalářská práce se věnuje otázce interpretace kulturního dědictví na hradech a zámcích ve Středočeském kraji. Cílem práce je zmapovat nabídku, možnosti a přístupy objektů ve vztahu k interpretaci, a zároveň zjistit potřeby a preference návštěvníků. První část práce se opírá o teorii z oblasti kulturního dědictví, interpretace, managementu památkových objektů a ekonomiky kultury. Samostatná kapitola je věnována návštěvníkovi. Druhá část práce sestává z vlastního smíšeného výzkumu. V závěru jsou zodpovězeny výzkumné otázky. Výsledkem práce jsou čtyři doporučení pro hrady a zámky.
Vedoucí práce: Zdeněk Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses