Využití nástroje Cypress pro automatizaci regresních testů webové aplikace - Koudelka, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Bakalářská práce se věnuje tvorbě a automatizaci regresních testů hlavních funkcionalit webové aplikace Jíme zdravě. Teoretická část se blíže zaměřuje na představení regresního testování a doporučení pro tvorbu testovacích případů pro regresní testy. Dále představuje automatizaci testování, její výhody a nevýhody a využitelnost pro regresní testování. Nakonec je představen automatizační nástroj Cypress včetně jeho dvou částí, desktopové aplikace a doprovodného Cypress Cloud, jeho využití, dobré praktiky a základní příkazy. V praktické části je představena aplikace Jíme zdravě. V rámci představení aplikace jsou identifikovány její hlavní oblasti funkcionalit. Na základě těchto oblastí jsou následně vytvořeny testovací nápady a testovací případy. K popisu testovacích nápadů i případů jsou využity šablony z metodiky MMSP. Nakonec jsou pomocí nástroje Cypress napsány a spuštěny regresní testy pro identifikované funkcionality.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses