Ocenění společnosti Unětický pivovar, a.s. - Valín, Tomáš; Sieber, Patrik, 1977-; Kopkáně, Heřman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této práce je odhadnout tržní hodnotu společnosti Únětický pivovar, a.s. k 1.1.2023. Práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a praktické. V rámci teoretické části jsou popsány základní pojmy a proces ocenění podniku. Tyto teoretické poznatky jsou následně aplikované v praktické části. Nejdříve je podnik krátce představen, poté následuje strategická a finanční analýza. Následují generátory hodnoty, na jejichž základě se sestaví finanční plán. Ten je stěžejní pro námi zvolenou výnosovou metodu ocenění, tedy metodu DCF entity. Pro porovnání je využita srovnávací metoda odvětvových multiplikátorů. Poté dochází k diskuzi nad zvolenými metodami a stanovení výsledné hodnoty pro vlastníky.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses