Oblasti rozvoja lídrov v dobrovoľníckej organizácii ESN VSE Prague z. s. - Kováčová, Bronislava; Motlová, Veronika; Honsová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cieľom diplomovej práce bolo identifikovať oblasti rozvoja lídrov v dobrovoľníckej organizácii ESN VSE Prague a navrhnúť spôsoby ich osobného a profesijného rozvoja. V teoretickej časti práce sú predstavené špecifiká riadenia dobrovoľníckej organizácie. Je predstavených päť praktík príkladného lídra, ktoré predstavujú možné oblasti rozvoja lídrov. Bol predstavený nástroj ich merania, Leadership Practices Inventory, pomocou ktorého boli identifikované oblasti rozvoja lídrov. V praktickej časti bola predstavená dobrovoľnícka organizácia ESN VSE Prague a výskumný súbor bol definovaný ako lídri danej organizácie. Respondentmi boli lídri a členovia danej organizácie. Boli analyzované výsledky výskumu. Ako hlavná oblasť rozvoja lídrov bola určená praktika Inšpirovať spoločnou víziou. Boli formulované odporúčania pre rozvoj danej praktiky.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses