Postavení žen s malými dětmi na českém trhu práce - Schrötterová, Simona; Palíšková, Marcela, 1961-; Němec, Otakar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce zkoumá postavení žen s malými dětmi na českém trhu práce. Hlavním cílem práce, a zároveň jejím přínosem, je návrh opatření na zlepšení postavení žen s malými dětmi na českém pracovním trhu, a to směrem k vládě a zaměstnavatelům. Prvním dílčím cílem práce je, shrnutí hlavních teoretických východisek. Druhým dílčím cílem práce je zmapování postavení žen s malými dětmi na českém trhu práce. V teoretické části je shrnuta problematika právního rámce flexibilních forem zaměstnávání, problematika work-life balance jako nástroje harmonizace pracovního a rodinného života. Ke konci teoretické části je uvedeno několik příkladů dobré praxe pro kontext komparace jednotlivých firem. Poznatky teoretické části, po uzpůsobení jejich výstupů, jsou ve výzkumné části využity pro sestavení dotazníku. Empirická data výsledků dotazníku jsou na základě analýzy využita pro interpretaci a následnou implementaci do návrhu opatření na zlepšení postavení žen s malými dětmi na českém pracovním trhu, a to směrem k vládě a zaměstnavatelům.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses