Analýza rozvojových potřeb zaměstnanců společnosti Reckitt v oblasti stress managementu a well-beingu - Koubková, Eliška (2023)
Diplomová práce se zabývala analýzou rozvojových potřeb zaměstnanců společnosti Reckitt v oblasti řízení stresu a well-beingu. Hlavním cílem práce bylo zmapovat potřeby zaměstnanců společnosti Reckitt v oblasti stress managementu a well-beingu a porovnat je s nabídkou firmy pro rozvoj v těchto oblastech. Teoretická část práce definovala pojem stresu, jeho příznaky a dopady na jednotlivce a organizaci. Současně tato část zkoumala strategie zvládání stresu a well-being. V rámci empirické části byl proveden výzkum založený na analýze podnikové dokumentace spolu s výzkumem vycházejícím z analýzy polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s 12 zaměstnanci společnosti Reckitt. Rozhovory byly analyzovány na základě otevřeného kódování a bylo vytyčeno pět významných témat zmiňovaných respondenty – pracovní stresory, osobnostní charakteristiky, dopad stresu na zaměstnance, strategie zvládání stresu a podpora stress managementu v organizaci. Na základě analýzy rozhovorů, dokumentace společnosti a znalostí z teorie byla formulována doporučení pro společnost.