Analýza rozvojových potřeb zaměstnanců společnosti Reckitt v oblasti stress managementu a well-beingu - Koubková, Eliška; Jarošová, Eva, 1955-; Průšová, Denisa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývala analýzou rozvojových potřeb zaměstnanců společnosti Reckitt v oblasti řízení stresu a well-beingu. Hlavním cílem práce bylo zmapovat potřeby zaměstnanců společnosti Reckitt v oblasti stress managementu a well-beingu a porovnat je s nabídkou firmy pro rozvoj v těchto oblastech. Teoretická část práce definovala pojem stresu, jeho příznaky a dopady na jednotlivce a organizaci. Současně tato část zkoumala strategie zvládání stresu a well-being. V rámci empirické části byl proveden výzkum založený na analýze podnikové dokumentace spolu s výzkumem vycházejícím z analýzy polostrukturovaných hloubkových rozhovorů s 12 zaměstnanci společnosti Reckitt. Rozhovory byly analyzovány na základě otevřeného kódování a bylo vytyčeno pět významných témat zmiňovaných respondenty – pracovní stresory, osobnostní charakteristiky, dopad stresu na zaměstnance, strategie zvládání stresu a podpora stress managementu v organizaci. Na základě analýzy rozhovorů, dokumentace společnosti a znalostí z teorie byla formulována doporučení pro společnost.
Vedoucí práce: Eva Jarošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses