Online marketingová komunikace filmových festivalů : Srovnávací analýza MFF Karlovy Vary a Letní filmové školy Uherské Hradiště - Kodajová, Vladimíra (2023)
Sociální sítě se staly jednou z nejúspěšnějších forem online marketingu. Rostoucí trend byl zaznamenán u sociální sítě Instagram, což se projevilo také v komunikaci filmových festivalů. Řada z nich má svůj instagramový profil a hledá možné cesty pro zefektivnění této formy komunikace. Proto je cílem této diplomové práce představit online marketingovou komunikaci na Instagramu dvou významných českých filmových festivalů. Zástupcem obchodního festivalu je Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, diváckým festivalem je Letní filmová škola Uherské Hradiště. Vzhledem k rozdílnému typu festivalů je cílem také identifikovat rozdíly v jejich komunikaci. Prostřednictvím kvantitativní obsahové analýzy je určena četnost typu příspěvků a nástrojů vedoucích ke zvýšení míry zapojení uživatelů. Tematická analýza následně rozpoznává několik rozdílů souvisejících s komunikací obchodních a diváckých filmových festivalů. Zatímco na profilu MFF KV se často objevují témata týkající se významných hostů a filmových premiér, na profilu LFŠ jsou častěji identifikovaným tématem návštěvníci. Následná kvalitativní obsahová analýza ukazuje, že dle počtu „To se mi líbí“ jsou nejúspěšnějšími příspěvky u obou festivalů fotografie a videa s filmovými hvězdami. Výsledky obou analýz jsou využity ve srovnání obou festivalů v závěrečné části práce.