Vliv obalu na nákupní chování spotřebitelů - Kovchak, Karyna; Procházková, Markéta; Savina, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této diplomové práce je zjištění vlivu obalu a jeho prvků na nákupní rozhodování spotřebitelů. Práce se bude zabývat zkoumáním vlivu obalů v sektoru rychloobrátkového zboží v kategorii zmrzliny na českém trhu. Teoretická část nabízí přehled důležitých teoretických poznatků z oblasti spotřebního chování a významu obalu, věnuje se také základním pojmům z oblasti značky a marketingového výzkumu. Následně, v metodologické části jsou popsány použité výzkumné metody a jsou definované výzkumné otázky a hypotézy. Praktická část se začíná situační analýzou českého zmrzlinového trhu, představením společnosti Unilever a jejího přístupu ke zmrzlinovým obalům. Následně jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření, degustačního experimentu a diskriminačního testu. Na základě shrnutí výsledků praktické časti jsou na konci uvedené doporučení pro společnost Unilever.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses