Segmentace trhu nehtových salónů - Tisoňová, Lucie; Koudelka, Jan; Tahal, Radek, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Cílem této diplomové práce je odkrytí a rozvoj segmentů na trhu nehtových salónů a formulace doporučení v oblasti marketingu pro účinné oslovení daných segmentů. Teoretická část práce se zaměřuje na definici služeb a jejich popis společně se specifiky marketingu služeb. Následně byl představen koncept spotřebního chování a segmentace, včetně samotného procesu a jeho metod. Teoretická část je ukončena představením nehtových salónů a nastíněním možné segmentace na tomto trhu. Úvodem praktické části jsou prezentovány použité metody práce. Následně je popsán postup odkrytí celkem čtyř segmentů na trhu nehtových salónů na základě sekundárních dat MML-TGI. Skrze kontingenční a korespondenční analýzu, vícerozměrné škálování, popisnou statistiku a MCART analýzu byl sestaven profil jednotlivých segmentů. Ten byl následně rozšířen o spotřební chování v oblasti služeb nehtových salónů pomocí sběru a analýzy primárních dat, k čemuž bylo přistoupeno pomocí polo-strukturovaných rozhovorů a tematické analýzy. Na základě výsledků analýzy primárních a sekundárních dat jsou sepsána doporučení k efektivnímu oslovení segmentů nehtových salónů. Takové doporučení však bylo možné sestavit pouze pro dva ze čtyř odhalených segmentů z důvodu nedostatečné významnosti odkrytých charakteristik segmentu Autentických jedinců a Individualistů.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses