Vliv soucitu vůči sobě a psychologického bezpečí na orientace na cíle v organizaci - Petránek, Jan; Cejthamr, Václav, 1964-; Nový, Ivan, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce zkoumá vliv soucitu vůči sobě a psychologického bezpečí na orientace na cíle v organizaci. Cílem studie je prozkoumat, jak tyto faktory ovlivňují zaměření jedinců na různé typy cílů a zda mezi nimi existují vazby. Výsledky ukazují, že soucit vůči sobě má pozitivní vliv na učící se orientaci na cíle a negativní vliv na výkonovou orientaci na cíle založenou na prokazování i vyhýbání. Dále studie zjišťuje, že psychologické bezpečí funguje jako klíčový faktor v těchto vztazích, přičemž má signifikantní vliv na výkonovou orientaci na cíle založenou na vyhýbání, ale nebyl identifikován jako mediátor mezi soucitem vůči sobě a učící se orientací na cíle. Tato zjištění naznačují důležitost soucitu vůči sobě a psychologického bezpečí v pracovním prostředí, zvláště v kontextu podpory osobního růstu a adaptabilního přístupu k cílům. Práce přispívá k lepšímu porozumění těchto faktorů a jejich role v organizacích, což má potenciál pro vylepšení pracovních strategií a podpory pozitivního pracovního prostředí.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses