Segmentace trhu leteckých společností - Čadek, Adam (2023)
Cílem práce je odkrýt segmenty na trhu letecké dopravy, která se v posledních letech neustále obměňuje i díky „krachu“ společnosti ČSA či po globální pandemické krizi, která ochromila leteckou dopravu a výrazně změnila chování spotřebitelů. Práce je rozdělena na teoretickou část, kde jsou popsány složky marketingové strategie, segmentace trhu, marketingového výzkumu a jejich procesy spojené s postupy. Druhou částí je část praktická, která se zaměřuje na analýzu primárních dat z marketingového výzkumu pomocí dotazníkového šetření a analýzu dat ze sekundárního výzkumu z databáze MML-TGI. Po odkrytí a rozvoje profilu jednotlivých segmentů následuje navržení a doporučení marketingové komunikace pro jednotlivé odkryté segmenty.