Vývoj automatizace a ergonomie balící linky ve společnosti HOPI Holding a.s. - Poláková, Karolína; Martínez, Felipe; Košč, Marin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Práce se zaměřuje na navržení ergonomicky a nákladově efektivního způsobu automatizace balících linek ve společnosti HOPI Holding a.s. Cílem bylo společnosti poskytnout komplexní analýzu všech úrovní automatizace ve vztahu k ergonomii pracoviště. Metodologie práce zahrnovala případové studie, které reflektovaly jednotlivé úrovně automatizace podle postupu DMAIC. Ergonomie pracoviště byla hodnocena metodou Rapid Entire Body Assesment (REBA). Výsledky potvrdily, že v případě zmíněné společnosti automatizované procesy předčily výkon pracovníků. Zároveň bylo statistickou analýzou potvrzeno, že se zvyšující se úrovní automatizace se snižovalo hodnocení REBA, což svědčí o zlepšení ergonomických podmínek. Praktickým přínosem práce je poskytnutí analýzy a návrhu zlepšení procesů pro společnost HOPI. Akademickým přínosem je doplnění poznatků o zavádění automatizace v logistické organizaci s přihlédnutím k ergonomickému aspektu.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses