Leadership ve vybrané sportovní sféře - Šimáková, Šárka; Lorencová, Hana; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato diplomová práce se zabývá leadershipem ve vybrané sportovní sféře. Hlavním cílem práce je zhodnotit vliv leadershipu na formování týmových a individuálních výsledků. V rámci teoretické části práce jsou představeny osobnostní rysy lídra, dále vývoj stylů a přístupů k leadershipu. Naplnění cíle práce bylo dosaženo pomocí dotazníkového šetření pro cvičenky sledovaného klubu v odvětví závodního aerobiku a na něj navazující polostrukturovaný rozhovor s trenérkami respondentek. Bylo zjištěno, že preferovaným, ale ne jediným stylem vedení trenérek ve vybraném klubu je transformační styl vedení. I přes malý počet pozorování lze poznamenat, že na týmové výsledky nemá styl vedení zásadní vliv. Naopak u formování individuálních výsledků má zmíněný styl vedení vliv na rozšiřování dovedností cvičenek v návaznosti na postupné zapojování do procesu tréninku.
Vedoucí práce: Hana Lorencová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses