Zhodnocení finančního zdraví společnosti Tereos TTD, a.s. - Dzestelov, Atsamaz (2023)
Cílem bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci společnosti Tereos TTD, a.s. s využitím účetních výkazů dostupných za období 2018–2022. V teoretické části práce je zdůrazněn účel finanční analýzy, zdrojové informace, vybrané metody finanční analýzy a bankrotní a bonitní modely. V praktické části práce jsou aplikovány metody finanční analýzy a vypočítány hodnoty bankrotních a bonitních modelů představených v teoretické části. Dále jsou v praktické části diskutovány dosažené výsledky, a to také ve srovnání s oborovými hodnotami. V závěru bakalářské práce je zhodnoceno finanční zdraví společnosti Tereos TTD, a.s., a jsou zdůrazněny silné stránky společnosti, případně jsou navržena doporučení pro zlepšení problémových oblastí.