Analýza procesu majetkoprávního vypořádání pozemků pod silnicemi II. a III. třídy k roku 2023 se zaměřením na Ústecký kraj - Culková, Andrea; Klement, Josef, 1990-; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Hlavním cílem bakalářské práce je analýza procesu majetkoprávního vypořádání pozemků pod silnicemi II. a III. třídy se zaměřením na postup prováděný Krajským úřadem Ústeckého kraje k roku 2023. Součástí tohoto cíle práce je také nalezení problémů, které při procesu vznikají. Ke splnění výše uvedených cílů jsou využity informace z rozhovoru s pracovníky Krajského úřadu Ústeckého kraje, díky kterým je možné provést podrobnou analýzu procesu a tedy splnit cíle práce. Při hledání jednotlivých problémů práce pomohlo dotazníkové šetření, díky kterému došlo k jejich identifikování. V souvislosti s tématem je nutné zaměřit se také na úroveň infrastruktury v České republice a následně konkrétně na Ústecký kraj. Z tohoto důvodu je provedena komparace České republiky a sousedních států, z které vyplynulo, že je zde poměrně hustá silniční síť. Při porovnání všech krajů v České republice došlo k zjištění, že Ústecký kraj nemá natolik rozvinutou silniční síť. Z provedeného výzkumu vyplývá, že mezi základní problémy vznikající při procesu majetkoprávního vypořádání pozemků se řadí nízká cena nabídnutá Krajským úřadem a neochota vlastníků komunikovat a prodat nemovitost.
Vedoucí práce: Josef Klement
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses