Strategie rozvoje elektromobility a ekonomika jejich provozu v podmínkách České republiky - Landa, Josef; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Práce se zabývá nalezením bodu zlomu, od kterého se v určitých, předem specifikovaných scénářích, vyplatí zvolit elektromobil. Druhým parametrem měření je emisní náročnost celého životního cyklu vozu a jeho zdroje energie. V práci jsou reflektovány proměnné, které ovlivňují celkový výsledek, jako například zdroj energie, efektivnost motoru, vliv počasí, ceny paliv či energetický mix. Finálním výsledkem práce je identifikace bodu, od kterého se na území České republiky vyplatí zvolit elektromobil před ICE vozem.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses