Segmentace klientů podle dispozic ke kybernetickému riziku a plán preventivních opatření - Dudášová, Kateřina; Zimmermann, Pavel, 1980-; Matějka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Závěrečná práce MBA programu Data &Analytics for Business Management se věnuje tématu segmentace klientů podle dispozic ke kybernetickému riziku a současně přípravě plánu opatření k minimalizaci těchto rizik a posílení ochrany bankovních klientů. Cílem práce je prověřit pohled na současný přístup k segmentaci a potvrdit či vyvrátit existenci nových faktorů, které mohou do segmentace vstoupit, a posílit tím preventivní opatření. Ta jsou navržena právě díky znalosti slabých míst na cestě kybernetického podvodu. Úvod práce je věnován vysvětlení problematiky kybernetických podvodů v širším kontextu včetně zasazení do struktury skupiny ČSOB. Následuje představení práce se segmentací a popsání výstupů z datového modelu. Samotná opatření jsou definována do tří pilířů, kde je dále největší pozornost věnována návrhu nových opatření v business nabídce. V závěru práce je zhodnoceno, jakým způsobem mají být obě části, tedy segmentace a opatření, propojeny a jak má být reflektován aktuální vývoj kybernetických rizik.
Vedoucí práce: Pavel Zimmermann
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet