Návrh adaptace krajiny na klimatickou změnu - Drotárová, Ludmila; Syrovátka, Oldřich; Humešová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Cílem práce je navržení vhodných opatření ke zlepšení stavu krajiny v katastrálních územích obcí Květnice, Sibřina, Sluštice a Křenice nacházejících se ve Středočeském kraji tak, aby byla tato krajina schopna v budoucnu čelit dopadům klimatické změny. Práce se zabývá posouzením současného stavu krajiny a zhodnocením způsobu jejího obhospodařování, a to za doprovodu dialogu se starosty všech 4 posuzovaných obcí. Návrh se primárně soustředí na doporučení opatření vedoucích ke zvýšení ekologické stability krajiny, jejich cenovou kalkulaci a posouzení jejich uvedení do reálné praxe. Práce může sloužit jako podklad pro zastupitele obcí pro případ, že mají zájem řešit změnu okolní krajiny ze své vlastní iniciativy.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses