Vymezení společnosti s ručením omezeným podle Zákona o obchodních korporacích v souvislosti s právní úpravou před a po roce 2012 - Strnadová, Andrea (2024)
Tato bakalářská práce je zaměřena na Vymezení společnosti s ručením omezeným podle Zákona o obchodních korporacích v souvislosti s právní úpravou před a po roce 2012. Cílem práce je zjistit, jaký dopad měl vznik zákona o obchodních korporacích na společnost s ručením omezeným v porovnání s předchozí právní úpravou. 2Teoretická část práce se věnuje odborným poznatkům o společnosti s ručením omezeným, se zaměřením na založení a vznik, zákonnou úpravu, na orgány společnosti a zrušení a zánik společnosti s ručením omezeným a zejména srovnání právní úpravy společnosti s ručením omezeným před a po roce 2012. V praktické části práce bylo za pomoci dotazníkového šetření, provedeném na jednatelích s.r.o., že nová právní úprava pozitivně ovlivnila podnikání v kontextu spokojenosti respondentů s touto právní úpravou.