Analýza vývoje amerického kapitálového trhu a největších kryptoaktiv - Syza, Olena; Revenda, Zbyněk, 1959-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem diplomové práce je analyzovat vývoj amerického kapitálového trhu a nejvýznamnějších kryptoaktiv v posledních pěti letech. Teoretická část popisuje fungování kapitálového trhu, jeho subjektů a vliv Velké recese na kapitálové trhy v současnosti. Další úloha popisuje kryptoaktiva, jejich základní prvky a proces těžby. V praktické části kladu důraz na analýzu lineární závislosti vývoje takových instrumentů kapitálového trhu jako akcie, zlato a měny s vývojem ceny Bitcoinu, Ripplu a Etherea pomocí korelační analýzy. V závěrečné části poukazuji, zda je možné vybraná kryptoaktiva považovat za platební prostředky, komodity nebo investiční instrumenty pro zhodnocení peněz.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses