Role asistenta auditora v auditorské společnosti - Novák, Dan; Müllerová, Libuše, 1945-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá rolí asistenta auditora v auditorské společnosti a při statutárním auditu účetní jednotky. Hlavním cílem práce je přiblížit, jak lze vnímat asistenta auditora uvnitř auditorské společnosti, jaké jsou jeho vztahy s auditorem a jaký má vliv na provádění a kvalitu auditu. V teoretické části je nejdříve v první kapitole vysvětleno, co je účelem statutárního auditu, rozdíly mezi ním a jinými druhy auditu a v neposlední řadě jeho význam pro širokou společnost. Na to navazuje kapitola druhá, která se zaobírá právní úpravou auditu a čím vším se auditoři a asistenti auditora musí při své činnosti řídit. Praktická část začíná třetí kapitolou, která shrnuje, jak se stát asistentem auditora, vliv asistenta na kvalitu auditu, jeho vztah s auditorem a s jeho zaměstnavatelem. Čtvrtá kapitola pak již popisuje, jaké fáze auditu během zakázky jsou a na jakých aktivitách se v rámci různých fází může asistent podílet.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses