Ocenění Raiffeisenbank, a.s. s ohledem na akvizici společnosti Equa bank, a.s - Korotaeva, Polina; Hrdý, Milan; Pláničková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této diplomové práce je provedení ocenění Raiffeisenbank, a.s. s důrazem na nedávnou akvizici Equa bank, a.s. Práce analyzuje přínos akvizice k hodnotě Raiffeisenbank a její vliv na finanční výsledky a strategickou pozici na trhu. Teoretická část zkoumá faktory ovlivňující ocenění komerčních bank a podrobně popisuje metody ocenění. V praktické části je představena Raiffeisenbank, a.s., provedena finanční analýza a zhodnocena strategická pozice banky. Tato část zahrnuje predikci výnosů a tržního podílu, sestavení finančního plánu a použití výnosové metody ocenění spolu s doplňujícími metodami. Ocenění představuje klíčový krok k porozumění hodnotě banky v souvislosti s nedávnou akvizicí.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses