Strategie na úrovni podnikatelských jednotek - Dvořák, Jiří; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Práce je věnována aktuálnímu vývoji v oblasti formulace strategie na úrovni podnikatelských jednotek s ohledem na nové trendy v ekonomickém prostředí. Základní částí je literární rešerše aktuálních vědeckých článků z prestižních časopisů zaměřená na vývoj používaného teoretického základu a metodického přístupu. Ta je dále doplněna o poznatky získané z analýzy využití prvků strategie modrého oceánu ve společnosti Ryanair a o studii vlivu skokové změny vnějšího prostředí, konkrétně pandemie COVID-19, na chování obchodníků a koncových zákazníků. Syntéza získaných informací na jednu stranu ukazuje na přetrvávající konzervativnost ve využívání teoretických přístupů při tvorbě strategie podnikatelských jednotek, ale současně naznačuje i možný směr vývoje. Důležitým se zde jeví hlavně konzistentní propojení agilního přístupu založeného na udržitelném využívání zdrojů a všech výhod plynoucích z technologického rozvoje s dobrou znalostí zákazníka a hodnoty, kterou od produktu očekává
Vedoucí práce
Habilitační práce (doc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet